Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kovács László a koppenhágai eredményekről

MTI
2002.12.14. 18:04
Amit lehetet, mindent elértünk a csatlakozási tárgyalások végső fázisában, és nemcsak jól, hanem jobban csatlakozunk annál, mint arra korábban számítani lehetett - jelentette ki Kovács László külügyminiszter szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A külügyi vezető a csatlakozási tárgyalások péntek esti koppenhágai befejezését értékelte. - Kínos és szánalmas az erőlködés, amellyel Orbán Viktor volt miniszterelnök megpróbálja nullának beállítani azt, amit elértünk - közölte Kovács László, utalva a korábbi kormányfőnek a nap folyamán mondott szavaira.

A közvetlen agrárkifizetések ügyéről Kovács László elmondta: elfogadható versenypozíciót jelent a magyar gazdák számára, hogy a csatlakozás első évében, 2004-ben, az EU által nyújtott 25 százalékos kifizetést a magyar költségvetésbol 55 százalékra lehet majd kiegészíteni.

- Orbán Viktor vagy ennyire tudatlan, vagy szándékosan félre akarja vezetni a magyar lakosságot, mintha nem tudná, hogy a folyósítás mértékét Brüsszelben döntik el és az EU-ban nem szokás megengedni, hogy azt a nemzeti büdzsébol kiegészítsék - fogalmazott Kovács László.