Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Név szerinti szavazást kér a drogtörvényről a Fidesz

MTI
2002.12.16. 18:19
A Fidesz név szerinti szavazást kér a büntető törvénykönyv drogfogyasztásra és drogterjesztésre vonatkozó módosításakor; erről a frakció vezetése döntött hétfői ülésén.

Az ellenzéki párt közleményében utal arra, hogy az elmúlt napokban szakmai közösségek - a többi között a Gimnáziumok Országos Szövetsége, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Rezidens Szövetség - nyilatkozatban tiltakozott a tervezett módosítások ellen. A Fidesz indokoltnak és jogosnak tartja a tiltakozást, mert - mint írják - a kormány javaslatának elfogadása esetén olyanok is lehetőséget kapnának a büntetés elkerülésére, akik - akár vételár ellenében - kábítószert kínálnak az iskolákban, művelődési házakban, illetve kiskorút kábítószer termesztésére, előállítására, megszerzésére használnak fel. "Minden országgyűlési képviselőnek tudnia kell, hogy amennyiben jelen formájában megszavazza a Btk. módosítását, azzal a drogtermesztők és drogkereskedők érdekeit védi a családok, gyermekeink biztonságával szemben" - fogalmaznak az ellenzéki képviselők.