Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szili Katalin: A Legfőbb Ügyészség színvonalas munkát végzett

MTI
2002.12.18. 13:02
Az ügyészség független, de a parlamentnek felelős tényező, amely a jogállamiság és a jogbiztonság megjelenítője - jelentette ki Szili Katalin házelnök a Legfőbb Ügyészségen szerdán. Az Országgyűlés elnöke Polt Péter legfőbb ügyész meghívására látogatott el az ügyészség országos vezetői értekezletére. Szili Katalin az értekezletet követő sajtótájékoztatón kijelentette: az ügyészi szervezetben egyértelmű, áttekinthető viszonyok vannak. Hozzátette: a legfőbb ügyésztől kapott tájékoztatás szerint a vádhatóság a korábbi évekhez hasonlóan idén is színvonalas munkát végzett.

Polt Péter a sajtótájékoztatón megjegyezte: öröm, hogy Szili Katalin elfogadta a meghívást és elismeréssel szólt a szervezet munkájáról. Látogatása demonstrálta, hogy az ügyészség önálló alkotmányos tényező, amely a parlamentnek felelős. Az országos vezetői értekezleten bejelentették, hogy kik kerülnek majd a jövő évtől létrehozandó ítélőtáblák mellett működő fellebbviteli főügyészségek vezetői posztjaira.