Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Korlátozhatják a terror Háza nyitvatartását

MTI
2002.12.18. 20:16
Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum főigazgatója péntekre kuratóriumi ülést hívott össze annak kapcsán, hogy az Országgyűlés kedden - a költségvetés módosító javaslatairól történő határozathozatalok során - 150 millió forinttal csökkentette az intézmény jövő évi működési támogatását. Az intézmény főigazgatója az MTI-nek szerdán nyilatkozva elmondta, a kuratórium és a felügyelő bizottság megvizsgálja a "számokat", és azt követően döntenek a szükséges teendőkről.

Schmidt Mária példaként említette: mérlegelik többek között azt is, hogy a parlamenti döntés miatt kell-e majd korlátozni a nyitva tartást. A Terror Háza finanszírozásáról még májusban, a kultusztárca előző vezetésével állapodott meg az intáézménnyel, ennek értelmében évi 330 millió forint lett volna a múzeum büdzséje, ez a parlamenti döntéssel 180 millió forintra csökkent.