Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eötvös Pál marad a Népszabadság főszerkesztője

MTI
2002.12.19. 17:07
Ismét Eötvös Pált választották a napilap főszerkesztőjévé a Népszabadság Rt. csütörtöki közgyűlésén - értesült a tanácskozás egyik résztvevőjétől az MTI. A közlés szerint a szerkesztőség statútuma alapján négy évre megválasztott vezető csak 2005. december 31-éig vállalta a poszt betöltését. Az információ szerint a közgyűlésen elhangzott az is: amíg Eötvös Pál a lap főszerkesztője, ő tölti be a társaság elnöki tisztét is.

A csütörtöki közgyűlést megelőzően a Népszabadság Rt. közös dolgozói részvényének tulajdonosai már kedden bizalmukról biztosították Eötvös Pált. Az 1990-ben 340 millió forintos alaptőkével alakult rt. akkori dolgozói saját befizetéssel egy különleges jogokat biztosító, másfél milliós közös részvény résztulajdonosaivá válhattak. Ezek egyike, hogy a rész-részvényeseknek vétójoguk van a főszerkesztő megválasztásakor, valamint a közös részvény képviselője tehet javaslatot a főszerkesztő személyére.