Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott Csurgó polgármestere

MTI
2002.12.19. 22:06
Lemondott Szászfalvi László, Csurgó polgármestere a képviselőtestület csütörtök esti rendkívüli ülésén. A város elöljárója, akit 1990 óta öt alkalommal választottak meg polgármesternek, döntését azzal indokolta, hogy az új önkormányzati testület felállását követő negyedik alkalommal összehívott képviselőtestületi ülésen sem sikerült főállású alpolgármestert választani.

Ezt megelőzően a polgármester munkáját, tekintettel az önkormányzat vezetőjének országgyűlési képviselői (MDF) elfoglaltságára, egy főállású alpolgármester segítette, ám a 14 tagú testület 8 fos MSZP-s frakciója ezt a megoldást erre a periódusra az eddigi testületi üléseken nem szavazta meg. Az ellenzők megítélése szerint az alpolgármesteri posztot két társadalmi megbízott is el tudja látni, egyikük az MSZP jelöltjeként töltené be a posztot, a másik pedig a korábbi alpolgármester lehetne.

Szászfalvi László, szüneteltetve lelkészi hivatását, 12 évig állt az önkormányzat élén a mintegy hatezer lakosú Somogyi városban. Csurgón 2003. április 20-át követően kerülhet sor az időközi választásra. Addig az önkormányzat irányítására, ezen belül a költségvetés beterjesztésére a képviselőtestület tagjai közül kell választani egy személyt, de erre a mostani ülésen nem került sor.