Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Befejezték a Citadella terasz bontását

Magyar Hírlap
2002.12.21. 11:06
Csütörtökön befejezték a Citadella terasz bontását, most az eredeti állapot helyreállítása zajlik, amit a füvesítés kivételével a vasárnapig befejeznek - adta hírül a Magyar Hírlap. A füvesítésre az időjárás függvényében valószínűleg áprilisban kerülhet sor. A napilap azon kérdésére, hogy az illegális teraszt építő Citadella 4U hogyan működött együtt a bontókkal, Knizner István, a munkát végző a Kiving Kft. Vezérigazgatója elmondta: az első nap még rendőri biztosítással érkeztek, ám a továbbiakban nem volt szükség a rendfenntartókra, mert ha nem is működött együtt a Citadella 4U, de nem is akadályozta a munkát.

A bontás 12,8 millió forint plusz áfás díját a cégnek a Kincstári Vagyoni Igazgatóság fizeti ki, ám a számlát végeredményben a Citadella 4U-nak kell rendeznie. "Az összeget már letétbe helyeztük, ha rajtunk akarnák ezt behajtani" - nyilatkozta a lapnak a Citadella kft. ügyvezető igazgatója. Veres István újra kiemelte, mivel a helyszín természetvédelmi területnek minősül, a bontáshoz a Természetvédelmi Hivatal engedélyét kellett volna kérni, ám ezt sem a bontást elrendelő KÖH, sem a terület tulajdonosa, a KVI nem kérte.