Judit
3 °C
7 °C

Százezer aláírás az új drogszabályozás ellen

MTI
2002.12.27. 18:18
Petíciót és 100 ezer aláírást juttatott el a büntető törvénykönyv (Btk.) kábítószerrel kapcsolatos új szabályozása ellen a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) győri elnöke pénteken a köztársasági elnökhöz, mivel a szervezet nem ért egyet az általa liberalizációnak tartott módosításokkal. A KÉSZ győri elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a 100 ezernél több tiltakozó aláírást alig két hét alatt gyűjtötték össze. Szerinte a kábítószerezés nem jobb- vagy baloldali, hanem egyetemes társadalmi kérdés. Hangoztatta: felelős kormány nem teheti meg, hogy "az önpusztítás eszközéhez nyújt lehetőséget".

Az elnök közölte: a szervezet arra kéri a köztársasági elnököt, hogy alkotmányos jogkörénél fogva segítse azon emberek akaratának érvényre juttatását, akik a drogtörvény mindennemű liberalizációja ellen voltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?