Árpád
-2 °C
4 °C

Kizárták az MSZP-ből a jászberényi alpolgármestert

MTI
2002.12.27. 19:17
Az MSZP jászberényi szervezete fegyelmi bizottságának döntése értelmében kizárták a pártból Vass Imrét, Jászberény alpolgármesterét. Erről maga az érintett tájékoztatta pénteken az MTI-t, az írásbeli fegyelmi határozat kézhezvétele után. Az ügy előzménye, hogy Vass Imrét a jászberényi önkormányzat alakuló ülésén, Magyar Levente szabad demokrata polgármester javaslatára, az MSZP szándékával ellentétben választotta meg a testület alpolgármesternek. Az önkormányzat szocialista frakciója nem szavazta meg az előterjesztést és helyi szervezetben fegyelmi eljárást kezdeményeztek a pártakarattal szembehelyezkedő, egyéni mandátumot szerzett képviselő ellen.

Vass Imre elmondta: fellebbez a döntéssel szemben, mert a megítélése szerint a szankció nem áll arányban a történtekkel. Megemlítette, hogy a képviselőjelöltek és az őket indító MSZP között még az önkormányzati választások előtt csupán egy sablonos megállapodást született, amely véleménye szerint nem úgy vonatkozik az egyéni mandátumot szerzett képviselőkre, mint a listán testületbe kerültekre. Megerősítette, hogy nem mond le alpolgármesteri tisztségéről és képviselői mandátumáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?