Taszári információs központ a kaposvári megyeházán

MTI
2003.01.05. 13:45
Információs központot állítanak fel a közvélemény tájékoztatására Kaposváron a megyeházán a Taszáron hamarosan megkezdődő, az esetleges iraki akcióval összefüggő kiképzéssel kapcsolatosan - tájékoztatta Gyenesei István, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke vasárnap az MTI-t.

Elmondta: mivel Taszár ismét a figyelem középpontjába került, szükségesnek tartja és ezért a múlt héten kezdeményezte a Honvédelmi Minisztériumnál a tájékoztatási központ létrehozását.

Hozzátette: ehhez a közgyűlés elnökeként felajánlott a megyeházán egy irodát, ahol ingyenesen használhatják az infrastruktúrát az erre kijelölt kapcsolattartók.

Gyenesei István beszámolója szerint a Honvédelmi Minisztérium elfogadta az ajánlatát, erről vasárnap Matyuc Péter, a HM kommunikációs foigazgatója értesítette. A részletekről kedden a minisztériumban egyeztetnek. A tervek szerint az információs központban egy amerikai és egy magyar tájékoztatási tiszt dolgozik majd.

Az MTI értesülései szerint gyors ütemben épül a felkészítésre érkező amerikai kiképzők - várhatóan 1000-1200 szakember - és az amerikai hadsereg állományába tartozó arab származású, az Egyesült Államokban vagy Európában élő személyek elhelyezésére alkalmas fogadóhely a taszári bázison. Folyamatosan veszik fel a kiszolgáló magyar személyzetet is.