Keresztény Demokrata Fórum alakult

MTI
2003.01.06. 19:08
MDF-es politikusok Keresztény Demokrata Fórum néven (KDF) egyesület megalakítását jelentették be. Az egyesület 17 alapító tagja között van Font Sándor, Lezsák Sándor, Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Szécsi Árpád politológus.

Szászfalvi László, az egyesület ideiglenesen megbízott elnöke elmondta, hogy az MDF-től jogilag független, ökumenikus szellemi mozgalmat indítottak a párt megújulásáért dolgozó műhelyek egyikeként. Szavai szerint az egyesület az MDF közösségében az európai kereszténydemokrácia megújításáért és megerősödéséért kíván dolgozni. Szászfalvi László szavai szerint a kormányváltás óta oda kell figyelni a jelenlegi kabinet egyházpolitikájára. A politikus arra kérte a kormányt, tegyen meg mindent, hogy azoknak a keresztény és keresztyén embereknek, akik egyházi intézményekben veszik igénybe a szociális szolgáltatásokat, ne csorbulhassanak alapveto emberi jogaik.

Szécsi Árpád politológus kiemelte: a KDF fontos feladatának tartja, hogy megszólítsa a hívő fiatalságot. A fórum segíteni kívánja a köz szolgálatára hivatott keresztény fiatalok képzésére, politikai tudatosságuk és öntudatosságuk erősítésére, közösségeik építésére irányuló törekvéseket. Az alapító levél leszögezi: a Keresztény Demokrata Fórum más szervezetektől független, önálló jogi személyiséggel bíró közhasznú egyesület.