Piroska
-2 °C
5 °C

Fideszes tiltakozás a Terror Háza támogatásának csökkentése miatt

MTI
2003.01.11. 16:33
A Fidesz szerint elfogadhatatlan, megengedhetetlen és durva eljárás, ahogy a kormány csökkentette a Terror Háza Múzeum költségvetését - mondta Halász János, korábbi parlamenti képviselő, a párt szombati sajtótájékoztatóján.

"Medgyessy Péter októberi látogatása joggal lehetett remélni, hogy nem lehetetlenítik el a múzeum muködését, ám a költségvetési javaslat módosításakor a kormánypárti képviselők majdnem a felére csökkentették a Terror Háza Múzeum büdzséjét. A kormány látszólag nem támogatta a csökkentést, de hű képviseloi megszavazták azt" - mondta Halász, aki úgy látja, hogy "a kormány Pilátusként mosta kezeit, miközben a piszkos munkát másokkal végeztette el".

A kormány pénteki ülésén hozott döntésre reagálva a fideszes politikus kritizálta, hogy az elvont támogatásnak csak kétharmad részét adták vissza, de azt is feltételekhez kötik. "Úgy látszik, a szocialisták meg akarják szabni, hogy ki kutathat, és mi mutatható be a múltból. Az MSZP-nek észre kellene vennie, hogy az emberek emlékezetét és gondolkodását nem irányíthatja" - mondta Halász, aki szerint az üggyel a parlament bizottságainak kellene foglalkozniuk.