Auguszta
-4 °C
2 °C

Újabb Volán-sztrájk lehetséges

MTI
2003.01.20. 16:08
A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) február elejére újabb sztrájkot hirdet, amennyiben január 31-ig nem tudnak megállapodni a Volán dolgozók bérfelzárkóztatásáról.

Inokai Géza, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke a hétfői egyeztetést eredménytelennek nevezve úgy vélte, hogy a munkáltatói oldal eddigi javaslatai érdemben nem különböznek egymástól. "A szakszervezet továbbra is fenntartja a Volán dolgozók bérfelzárkóztatására vonatkozó követelését, amit a munkáltató, a tulajdonos eddigi javaslatai nem elégítenek ki - tette hozzá. Inokai Géza elmondta, hogy a tervek szerint a hét közepén folytatják a tárgyalásokat, ám figyelmeztetett: amennyiben újabb egyeztetésre nem kerül sor, az érdekképviselet kénytelen lesz meghirdetni a munkabeszüntetést.

"A szakszervezet eredeti követelései a tárgyalások során egyes részletekben módosultak, de a végcél nem változott" - hangsúlyozta Inokai Géza. Kifogásolta, hogy a munkáltató bérfejlesztési ajánlata egy évre szól és a szakszervezet nem látja biztosítottnak a felzárkóztatás további lépéseit.