Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Mádl csütörtökön költözik

MTI
2003.01.21. 16:27
Mádl Ferenc köztársasági elnök csütörtök délután költözik a Parlamentből a budavári Sándor-palotába, az államfő hivatala viszont már szerdán átteszi székhelyét a felújított épületbe - mondta kedden Schillinger Erzsébet, az elnöki sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére.

A parlament tavaly novemberben alkotott törvényt arról, hogy a köztársasági elnök és hivatala elhelyezésére a budavári Sándor-palota szolgál. Az épületet tavaly újították fel, 2,2 milliárd forintból. A jelenleg 46 fős Köztársasági Elnöki Hivatal költözését eredetileg január elejére tervezték, ám az informatikai rendszer átadása, a telefonvonalak, a számítógépek kiépítése néhány napos csúszást okozott. Az elnöki sajtóiroda vezetője elmondta: a hivatal szerdán délelőtt kezdi meg a költözködést a Várba. Szerdán átkerül a Sándor-palotába a köztársasági elnök hivatali tárgyainak egy része is.

Mádl Ferenc csütörtökön még az Országház Munkácsy-termében fogadja Cyril Svoboda cseh miniszterelnök-helyettest, külügyminisztert, ezután költözik át a Várba. Schillinger Erzsébet közölte: a köztársasági elnök várhatóan március elején fogad először külföldi államfőt a Sándor-palotában.