Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Csőzik László lett az SZDSZ Új Generáció elnöke

MTI
2003.02.02. 18:02
Új elnököt választott a Szabad Demokraták Szövetségének ifjúsági tagozata vasárnap. Az új elnök, Csőzik László, az ifjúsági tagozat korábbi szóvivője, Érd alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy Gusztos Péter, a szervezet eddigi vezetője azért mondott le elnöki posztjáról, hogy "más fiataloknak is teret adjon". Az új elnök beszámolt arról, hogy továbbra is számítanak - a vasárnapi ülésen alelnökké választott - Gusztos Péter munkájára.

Csőzik László megjegyezte: az Új Generáció a lemondott és az újonnan megválasztott elnököt jelöli az SZDSZ ügyvivői testületébe, amelynek összetételéről a párt márciusi, tisztújító küldöttgyűlésén születik döntés. Kitért továbbá arra, hogy - szintén a küldöttgyűlésen - hat tagot javasolnak megválasztani az SZDSZ országos tanácsába. Az Új Generáció vasárnapi ülésén született döntéseket ismertetve elmondta: Léderer Andrást, Lovastyik Ádámot és Takács Flórát az ifjúsági tagozat ügyvivőinek választották meg.

Csőzik László a megújult tagozat legfontosabb céljának az SZDSZ döntéshozó testületei fiatalítását nevezte. Egy kérdés kapcsán közölte: az Új Generáció testületileg nem alakított ki álláspontot arról, hogy az SZDSZ márciusi tisztújítása során Bauer Tamás, vagy Kuncze Gábor elnökké választását támogatják-e.