Botond, Mózes
EUR 387,03 Ft
USD 372,29 Ft
14 °C
29 °C

Csőzik László lett az SZDSZ Új Generáció elnöke

MTI
2003.02.02. 18:02
Új elnököt választott a Szabad Demokraták Szövetségének ifjúsági tagozata vasárnap. Az új elnök, Csőzik László, az ifjúsági tagozat korábbi szóvivője, Érd alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy Gusztos Péter, a szervezet eddigi vezetője azért mondott le elnöki posztjáról, hogy "más fiataloknak is teret adjon". Az új elnök beszámolt arról, hogy továbbra is számítanak - a vasárnapi ülésen alelnökké választott - Gusztos Péter munkájára.

Csőzik László megjegyezte: az Új Generáció a lemondott és az újonnan megválasztott elnököt jelöli az SZDSZ ügyvivői testületébe, amelynek összetételéről a párt márciusi, tisztújító küldöttgyűlésén születik döntés. Kitért továbbá arra, hogy - szintén a küldöttgyűlésen - hat tagot javasolnak megválasztani az SZDSZ országos tanácsába. Az Új Generáció vasárnapi ülésén született döntéseket ismertetve elmondta: Léderer Andrást, Lovastyik Ádámot és Takács Flórát az ifjúsági tagozat ügyvivőinek választották meg.

Csőzik László a megújult tagozat legfontosabb céljának az SZDSZ döntéshozó testületei fiatalítását nevezte. Egy kérdés kapcsán közölte: az Új Generáció testületileg nem alakított ki álláspontot arról, hogy az SZDSZ márciusi tisztújítása során Bauer Tamás, vagy Kuncze Gábor elnökké választását támogatják-e.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla