Taksony
-2 °C
3 °C

Lőgyakorlatot tartottak a taszári bázison

MTI
2003.02.05. 20:26
Lőgyakorlatot tartanak pénteken egész nap az iraki ellenzéki önkéntesek a taszári bázison. Erről az amerikai hadsereg taszári bázisán működő sajtóközpont tájékoztatta közleményben az MTI-t, szerdán. A 9 milliméteres maroklőfegyverrel történő gyakorlatozásra az önvédelmi kiképzés részeként kerül sor a bázison, egy speciálisan maroklőfegyveres kiképzésre épített lőtéren - áll a dokumentumban.

A kiadott tájékoztató szerint ez a körülmény biztosítja, hogy a környező települések lakosságára a gyakorlat semmiféle veszélyt ne jelentsen. A lőtéren, amely az Amerikai Egyesült Államok hadseregének szigorú biztonsági szabványai alapján épült, az amerikai hadsereg szakképzett kiképzői irányítják a gyakorlatozást. A közleményben foglaltak szerint a kiképző különítmény célja, hogy az iraki ellenzéki csoportok által ajánlott önkéntesek elsajátítsák azokat a védelmi készségeket, amelyekre egy esetleges szövetséges hadművelet támogatásához van szükség.

A kiképzendők iraki ellenzéki önkéntesek, akik a szabad és demokratikus Irak hívei, és mély meggyőződésből vesznek részt a kiképzésben - fogalmazott a dokumentumot kiadó sajtóközpont. A közleményben tudatják továbbá, hogy az önkéntesek alapvető készségeket sajátítanak el, köztük önvédelmi ismereteket is, továbbá arra is kiképzést kapnak, hogy a szövetséges erőket helyismerettel rendelkező kísérőként, valamint összekötőként támogatni tudják.