Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Kirúgták a szekszárdi jegyzőt

MTI
2003.02.05. 23:55
Kilián Orsolya ellen január eleje óta folyt fegyelmi eljárás, mert alapos gyanú merült fel, hogy a jegyző az elmúlt időszakban megszegte kötelezettségeit. A jegyzőt az eljárás idejére felfüggesztették állásából. A belső vizsgálat eredményei alapján Kilián Orsolya a közgyűlés tájékoztatása és engedélye nélkül az elmúlt két évben túllépte város költségvetésében engedélyezett hivatali létszámkeretet, így szabálytalanul használta fel a költségvetési célelőirányzatot. A jegyző terhére róható az is, hogy nem tartotta be a hivatali munkaidőre vonatkozó előírásokat, ez pedig sértette a munkafegyelmet, rossz példát szolgáltatott a dolgozók számára.

A közgyűlés szerint a Kilián Orsolya súlyos szabálytalanságokat követett el pénzügyeket érintő kérdésekben, és felelősség terheli amiatt is, hogy nem vizsgáltatta ki annak a balesetnek a körülményeit, amelynek a város tulajdonában lévő gépkocsival szenvedő alanya volt.

A rendkívüli közgyűlésen Kilián Orsolya nem jelent meg, jogi képviselője azonban a fegyelmi eljárás megszüntetését kérte arra hivatkozva: a jegyző sem szándékosan, sem gondatlanul nem követett el fegyelmi vétséget.

Az ügyvéd úgy ítélte meg, hogy a fegyelmi vizsgálat nem felelt meg a pártatlan és tárgyilagos eljárás követelményeinek, objektív dokumentumok hiányában a közgyűlés pedig, mint fegyelmi tanács nem volt abban a helyzetben, hogy döntést hozzon az ügyben.

A közgyűlés a négy órán át tartó meghallgatások és vitákat követően egyhangúlag a belső vizsgálat eredményét fogadta el, és Kilián Orsolyát hivatalvesztéssel sújtotta. A döntés azonnali hatályú.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek