Botond, Mózes
EUR 385,70 Ft
USD 369,89 Ft
12 °C
29 °C

Végleges és nem módosítható az EU-csatlakozás szövege

MTI
2003.02.13. 18:54
Magyarország csütörtökön jóváhagyta az EU-csatlakozási szerződés szövegét, amely ezzel véglegessé vált, és már nem módosítható. A parafálási aktusnak megfelelő jóváhagyás írásos eljárással történt. Juhász Endre, az EU mellett működő magyar misszió vezetője levélben tájékoztatta a szöveg elfogadásáról az EU soros elnöki tisztségét betöltő Görögország állandó EU-képviselőjét. A nagykövet az MTI-nek elmondta, hogy magyar részről az utolsó ellenőrzések nyomán még számos észrevételt fűztek a szöveghez, de ezek kivétel nélkül formai-technikai jellegűek - elírások, téves hivatkozások vagy hasonló hibák -, és a jóváhagyást nem befolyásolják.

A különböző mellékletekkel, kiegészítésekkel és jegyzőkönyvekkel együtt mintegy 5500 oldal terjedelmű szerződés egyelőre csak angolul létezik, és ebben a változatban - az utolsó technikai kiigazítások után - a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé válik. Várhatóan március elejére készül el a magyar nyersfordítás, amelyet még az illetékes magyar és uniós szervek is ellenőrizni fognak, hogy az április 16-án esedékes aláírásra már teljes és végleges változat álljon rendelkezésre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek