Elkészült a közoktatási törvény új tervezete

Népszabadság
2003.02.14. 07:03
Az általános iskola első három osztályában szöveges formában kell értékelni a diákok teljesítményét, évfolyamismétlésre kötelezni őket pedig csak szülői beleegyezéssel lehet majd. Többek között ezt tartalmazza az oktatási tárca közoktatási törvényt módosító legújabb javaslata, mely legkésőbb április közepén a parlament elé kerül - tudta meg a Népszabadság Sipos Jánostól, az oktatási tárca közoktatási helyettes államtitkárától.

A 2004. szeptember 1-jétől hatályba lépő módosítás a jelenlegi közoktatási törvény mintegy 80 paragrafusát érinti. Az Oktatási Minisztérium a koncepciót tavaly év végén, az iskolai téli szünet megkezdése előtt pár nappal küldte szét véleményezésre az érintett szervezeteknek, és a tervezet felkerült az internetre is. Csütörtökön lezárultak az érdek-képviseleti, illetve szakmai szervezetekkel és testületekkel, valamint a szakszervezetekkel a tervezetről folytatott második körös egyeztetések is, az oktatási tárca tervezetét most a minisztériumok vitatják meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla