Erik, Alexandra
EUR 383,27 Ft
USD 365,48 Ft
9 °C
23 °C

Békéscsabán NATO-radarállomást építenek

MTI
2003.02.14. 16:45
A Békéscsabán telepítendő NATO-radarállomással összefüggő kérdésekről egyeztettek a Honvédelmi Minisztérium (HM) illetékesei és a város vezetői pénteken. A tervek szerint tavasszal kezdik el Magyarországon a NATO légvédelmi rendszeréhez kapcsolódó három lokátorállomással kapcsolatos beruházásokat.

A magyarországi rendszer lokátorait a mecseki Zengő-hegyen, a bükki Bálvány-csúcson a katonai bázis területén és a békéscsabai laktanya területén telepítik, a beruházásokat 2006 végéig fejezik be. A három lokátorállomás telepítésének 23,5 milliárd forintos költségeit szinte teljes mértékben a NATO fizeti, a berendezéseket a tenderen nyertes AleniaMarconi nevezetű olasz-brit cég gyártja.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek