Botond, Mózes
EUR 385,87 Ft
USD 369,91 Ft
12 °C
29 °C

Salgó: Módosítani kell a gyülekezési törvényt

MTI
2003.02.19. 15:31
Az országos rendőrfőkapitány szerint a rendőrség vezetése már több alkalommal javasolta a Belügyminisztériumnak, hogy a szaktárca kezdeményezze a gyülekezési törvény módosítását vagy ezzel kapcsolatban egy jogalkotói műhelymunka elindítását. Salgó László mindezt szerdán Gyulán mondta el az MTI azon kérdésére, hogy milyen lépéseket tett a rendőrség jogalkalmazóként az utóbbi hetek budapesti demonstrációi körül kialakult viták kapcsán.

Az országos rendőrfőkapitány szerint további lehetőség a Büntető törvénykönyvben szereplő önkényuralmi jelképek használatáról szóló normák kiterjesztése is. Közlése szerint így lehetőség nyílna arra, hogy a társadalomban jelentkező szélsőségek képviselőinek közterületi mozgását ne rendőri, hanem törvényi eszközökkel szabályozzák.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek