Fennmaradási engedély a Terror Háza pengefalára

MTI
2003.02.19. 18:01
Három évre szóló fennmaradási engedélyt adott a Terror Háza Múzeum homlokzatához hozzáépített pengefalnak a Fővárosi Közgyűlés várostervezési bizottsága szerdai ülésén. Sasvári Szilárd, a bizottság elnöke a testület ülését követően az MTI-vel közölte azt is, hogy a bizottság többségi szavazatú határozatával megváltoztatta a Főpolgármesteri Hivatal vállalkozási ügyosztályának javaslatát. A hivatal - a múzeum januárban megismételt kérelme kapcsán - azt indítványozta, hogy ne adjon tulajdonosi hozzájárulást a főváros a pengefal fennmaradásához.

A fideszes politikus úgy vélte, hogy a grémium e kompromisszumos döntésével nyugvópontra juthat az ügy. A pengefal fennmaradását a hivatal közlekedési, valamint városrendezési ügyosztálya szakmailag nem tartotta elfogadhatónak. Budapest főépítésze viszont feltételekkel ugyan, de támogatta a kérelmet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás