Erik, Alexandra
EUR 383,22 Ft
USD 365,23 Ft
9 °C
23 °C

Visszaállíthatják a Mária Terézia-kori kitüntetést

MTI
2003.02.19. 20:16
Egységes rendszerbe kell foglalni az állami kitüntetéseket és díjakat - ekként foglalt állást a nemzeti jelképek áttekintésére létrehozott szakértői bizottság a kitüntetési rendszert vizsgálva szerdai ülésén. A testület - amelyet Glatz Ferenc akadémikus, az MTA volt elnöke vezet - a tanácskozást követően közleményben tájékoztatta az MTI-t. A miniszterelnök által megbízott szakértői és konzultációs grémium a Katona Tamás készítette előterjesztést tárgyalva jutott erre a megállapításra.

Megoszlott a bizottság tagjainak véleménye a legmagasabb állami kitüntetésről - ismertették. Az előterjesztés a Mária Terézia által 1764-ben alapított Szent István-rend visszaállítását javasolta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek