A Jobbik szerint politizál az egyik 'uniós film'

MTI
2003.02.24. 18:38
A Jobbik Magyarországért Mozgalom (JMM) az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult, mert a szervezet szerint jogszabályellenes az egyik televíziós csatornán megjelenő európai uniót népszerűsítő hirdetés. A JMM hétfőn közleményt juttatott el az MTI-hez, a tájékoztatásból kiderül: az egyik kereskedelmi csatornán "Nyomás az unióba" szlogennel látható hirdetés, amelynek végén a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium emblémája jelenik meg. A közlés szerint a kormány és a közigazgatási szervek nem résztvevői a választási eljárásnak, így nem jogosultak politikai tartalmú hirdetések közzétételére, finanszírozására és készítésére.

A mozgalom az alkotmányra hivatkozva úgy véli: választási kampányban a közhatalom intézményei nem léphetnek a pártok helyébe, azok jogait és kötelességeit nem birtokolhatják. A szervezet tagjai úgy vélik: a televíziós csatornán megjelenő hirdetés politikainak minősíthető. A JMM azt kéri az OVB-től, hogy kezdeményezze a kormánynál a - szervezet szerint - jogellenes kampánytevékenység megszüntetését.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla