Elutasították a Jobbik Magyarországért beadványát

MTI
2003.02.26. 20:21
Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Jobbik Magyarországért mozgalomnak (Jobbik) a panaszát, melyben a civil szervezet azt sérelmezte, hogy a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium - a szervezet véleménye szerint - politikai kampányt folytat az európai uniós csatlakozás mellett. Beadványukban a többi közt arra hívták fel a figyelmet, hogy a jogszabályok értelmében közigazgatási szervezetek nem folytathatnak kampánytevékenységet.

A szervezet panaszát egy televíziós reklám megjelenése nyomán fogalmazta meg. Az OVB a beadvány elutasítását azzal indokolta, hogy a Jobbik nem csatolta panaszához az említett videofelvételt, így a testület azt nem tudta megtekinteni és arról állást sem tudott foglalni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla