Botond, Mózes
EUR 389,75 Ft
USD 373,52 Ft
12 °C
29 °C

Szlovákia bizakodó a kedvezménytörvény módosításával kapcsolatban

MTI
2003.02.27. 20:47
Pozsonyi látogatásomnak az volt a célja, hogy megvilágítsam a kedvezménytörvény módosításával kapcsolatos szándékainkat, s hogy partnereinknek elmondjam: a jogszabályt úgy akarjuk módosítani, hogy az eredeti céljait megőrizze, támogatást nyújtson a határon túli magyarságnak ahhoz, hogy szülőföldjén boldoguljon és közben megőrizze magyarságát, anyanyelvét és kultúráját - jelentette ki Kovács László magyar külügyminiszter azt követően, hogy Pozsonyban csütörtökön kora este megbeszélést folytatott szlovák kollégájával, Eduard Kukannal.

- Mindezt úgy kívánjuk tenni, hogy egyetlen szomszédos ország, így Szlovákia szuverenitását, alkotmányos rendjét, érzékenységét se sértsük, egyszersmind a törvény megfeleljen az európai uniós normáknak, jogszabályoknak is - mondta Kovács László. Eduard Kukan Kovács szavaival egyetértésben elmondta: a munkalátogatásnak nem is volt egyéb célja, és örül, hogy a szlovák fél rövidesen a kedvezménytörvény módosításának konkrét szövegével is megismerkedhet. "Eddig még mindig megállapodtunk, és megtaláltuk a közös megoldásokat" - fogalmazott Kukan.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek