Géza
-11 °C
-4 °C

A MIÉP nemet mond az EU-ra

MTI
2003.03.01. 18:09
A jelenlegi feltételek mellett a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) továbbra sem támogatja az ország csatlakozását az Európai Unióhoz (EU), és az április 12-i népszavazáson arra szólítja fel híveit és másokat is, hogy nemmel voksoljanak, mondta Csurka István, a párt elnöke szombati miskolci sajtótájékoztatóján.

A MIÉP elnöke szerint az állam, a kormány, a parlamenti pártok és minden intézmény egyöntetűen - bár más-más hangszerelésben - csak a csatlakozás fontosságát képviselik. "A másik oldal képviselőinek, azoknak, akik az uniós csatlakozás hátrányairól szólnak, jószerivel semmiféle megszólalási lehetőségük nincs" - tette hozzá.

Úgy vélte, a MIÉP az egyedüli olyan párt, amely tudományos és politikai alapon is kifejti ellenvéleményét az uniós csatlakozással kapcsolatban. "Miután az igen és a nem kérdésében nincs megszólalási egyensúly, ezért az áprilisi népszavazás eleve igazságtalan lesz" - szögezte le a pártelnök, hozzátéve, hogy a jogszabályok szerint a voksolás eredményességét csak a négy parlamenti párt képviselői ellenőrizhetik.

"A MIÉP síkra száll azért, hogy a népszavazási kampány legyen igazságos" - mondta Csurka István.