Baja pert indít a Magyar Nemzet ellen

2003.03.14. 16:49
Személyiségi jogi pert indít a Magyar Nemzet ellen a lap csütörtöki számában az In-Forrás Kht végelszámolásáról szóló cikk miatt Baja Ferenc. A miniszterelnöki hivatal államtitkára szerint valótlan az az állítás, hogy beavatkozott volna a társaság gazdálkodásába. Mint mondta, ő csupán a tulajdonosi jogokat gyakorolja, a gazdasági kérdésekben a felügyelő bizottság és a végelszámolók illetékesek.
Véleménye szerint valótlan az az állítás is, hogy 80 millió forintért építtette volna át az egykori Informatikai Kormánybiztosság épületét. Az átalakítás költsége szerinte 8,2 millió forint volt. Kovács Ferenc, az In-Forrás végelszámolást végző Reorg Rt. igazgatója elmondta, hogy a cég végelszámolása január elseje óta tart, várhatóan március 15-ével megkezdődhet a dolgozók elbocsátása.
Az In-Forrás ügyvezető felmentésére azért került sor március 7-én, mert felhatalmazás nélkül 322 millió forint értékben rendelt meg számítástechnikai berendezéseket, melyek beszerzéséhez a szükséges fedezettel sem rendelkezett. A berendezések egyébként azóta is a szállító raktárában állnak - mondta el Szittner Károly, a Kht felügyelő bizottságának elnöke.