Boldoggá avatási szertartásra érkezett Mádl Ferenc a Vatikánba

MTI
2003.03.23. 09:15
Küldöttség élén Rómába érkezett vasárnap reggel Mádl Ferenc köztársasági elnök, hogy jelen legyen Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának szertartásán. A delegáció tagja Görgey Gábor kulturális és Csehák Judit egészségügyi miniszter is, akárcsak a parlament néhány képviselője. A magyar katolikus püspöki kar teljes létszámban van jelen ezen az eseményen, velük együtt érkezett Paskai László bíboros.

A nyugalmazott esztergomi érsek szombat délután Christoph Schönborn bíborossal, Bécs érsekével közösen misét celebrált a magyar és az osztrák zarándokok előtt a római Santa Maria Maggiore-bazilikában, mivel Batthyány-Starttmann László boldoggá avatása közös magyar-osztrák ünnep.

A vasárnapi szertartásra csaknem hatezer zarándok érkezett, közülük mintegy hétszázan osztrákok, a többiek pedig magyarok. A magyarok többsége Magyarországról érkezett, de jöttek zarándokok Erdélyből, Ukrajnából, a Felvidékről, Németországról, Kanadából és Franciaországból is. Mádl Ferencnek a szertartás után alkalma lesz üdvözölni II. János Pál pápát, majd fogadást ad a boldoggá avatás alkalmából a Római Magyar Akadémián.