Orbán a paradicsomdobálók és a jövő pártján

MTI
2003.05.07. 20:39
Orbán Viktor a Budai Nemzeti Kör és a Fidesz XII. kerületi szervezetének közös, A holnapért címet viselő rendezvényén, szerda este úgy vélte, hogy már nem az elmúlt négyéves kormányzást kell védeni, az erőket a jövő felé kell csoportosítani.

A Fidesz elnökjelöltje az egy év múlva esedékes európai parlamenti választások kapcsán, amelyet igazi közvélemény-kutatásnak minősített, közösségek építésére szólította fel híveit.

A polgári körök szervezőit arra kérte, hogy lassan jussanak el a lakótelepekre is. Mint mondta, nem óriási tömegekre, hanem igazi értékközösségekre van szükség.

Orbán Viktor szerint a Magyar Polgári Szövetséghez tartozók nem egy politikai szervezettel kötnek szövetséget, hanem egymással.

Beszédében a politikus szembeállította a haladásközpontú gondolkodást az értékközpontú társadalommal. - Magyarország integrációja nem a haladás miatt fontos - szögezte le, hozzátéve, hogy az európai nemzeteket nem a globalizáció, hanem a keresztényi szeretet fogja össze.

Orbán Viktor híveit türelemre és az "ez már azért mégiscsak sok" gondolat ügyes kombinációjára kérte a jövőben. Mint hozzátette, nem helyes a gyűlésen szónoklókat paradicsommal dobálni, de az sem helyes, ha anyák napján "a halál mellett agitálnak" és ezzel provokálják az embereket.