Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

A Nemzeti Kör békült Orbánnal

MTI
2003.05.12. 20:24
A Nemzeti Kör hétfőn Orbán Viktorral folytatott megbeszélést a volt miniszterelnöknek írt állásfoglalásáról, de a dokumentum sajtónak történt kiszivárogtatása nem volt témája a tanácskozásnak. Erről O'sváth György, a Nemzeti Kör tagja tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Magyar Nemzetben megjelent hír kapcsán, miszerint a kör hétfői ülésén kívánta kideríteni, miként kerülhetett az Orbán Viktor volt miniszterelnöknek szánt tanulmány a Magyar Hírlaphoz.

O'sváth György elmondta: a Nemzeti Kör által készített, nem a nyilvánosságnak szánt állásfoglalást március 22-én juttatták el Orbán Viktorhoz. A Nemzeti Kör tagjai és Orbán Viktor megállapodtak abban: a jövőben szorosabban működnek együtt közös politikai céljaik elérése érdekében.

Orbán Viktor tehetsége vitán felül áll, ám társtalansága nyugtalanító, a jobboldali sajtó stílusa, felkészültsége megkérdőjelezhető, az esetenként visszataszító populisták több kárt okoznak a jobbközépnek, mint hasznot - állt abban a Magyar Hírlap által idézett magánlevélben, amelyet a Nemzeti Kör tagjai jegyeztek. A Magyar Hírlap április 28-i számában a tanulmányból csak a jobboldalra vonatkozó kritikákat közölte le. O'sváth elmondta: egykor Makovecz Imre építész is a Kör tagja volt, de már egy évvel ezelőtt törölték a taglistáról, és utoljára 5 évvel ezelőtt kerültek kapcsolatba.