Emőke
-4 °C
9 °C

Kolaíciós győzelem Nyírbátorban

MTI
2003.06.15. 23:02
Az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap Nyírbátorban - tájékoztatta a település önkormányzatának illetékese az MTI-t az előzetes eredményről. "Balla Jánosné, a Bátortex Kft. társtulajdonos ügyvezető igazgatója a leadott szavazatok 58,07 százalékát szerezte meg, 1949 voksot kapott" - mondta Tóth Árpád jegyző.

A másik induló, a független Varga István ügyvéd, a voksok 41,94 százalékát kapta, 1407-en szavaztak rá. A jegyző közlése szerint a választáson a részvétel 32,3 százalékos volt, a 10 ezer 390 szavazó közül 3356 adta le voksát. Balla Jánosné még a választás előtt bejelentette, hogy amennyiben megválasztják polgármesternek, a Bátortexnél lemond ügyvezető igazgatói megbízatásáról és főállású önkormányzati vezető lesz. A céget a ciklus végéig a társtulajdonosok vezetik.

Nyírbátorban azért tartottak időközi választást, mert a korábbi polgármestert, Veres Jánost - aki szintén az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje volt az októberi önkormányzati választásokon - márciusban a Pénzügyminisztérium politikai államtitkárává nevezték ki, így lemondott polgármesteri tisztségéről.