Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Döntöttek a csepeli és a délpesti kórház összevonásáról

MTI
2003.06.26. 23:09
A csepeli és a délpesti kórház összevonásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés név szerinti szavazással, az MSZP-SZDSZ-képviselők támogatásával, az ellenzék elutasítása mellett. A többórás vitában ellenzéki és koalíciós oldalról egyaránt szakmai, politikai és érzelmi érveket hangoztattak.

Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes előterjesztésében főként az állandóan újratermelődő és jelenleg ismét 300 millió forintra nőtt tartozás miatt szükségszerűnek tartotta az összevonást. Ennek következtében a csepeli kórházban a jövőben csak krónikus betegeket és rehabilitációra szorulókat látnak majd el. Az akut betegellátást a dél-pesti kórházba kerülne át.

Az összevonás után a 430 dolgozó egy részét a helyi szakrendelő és a dél-pesti kórház, sokakat pedig a főváros más egészségügyi intézményei vesznek át. Az összevonás költségét egymilliárd forint körülire becsülik, ez az összeg azonban a városvezetés szerint jóval nagyobb lenne, ha maradna a jelenlegi helyzet. A főváros vállalta, hogy jelentős fejlesztéssel korszerűsíti a csepeli szakrendelőt.