Auguszta
-4 °C
2 °C

Kovács László takarékos költségvetést lát a jövő évre

MTI
2003.06.28. 19:23
Magyarország jövő évi költségvetése is takarékos lesz, de a szocialista párt elnöksége azt javasolja a kormánynak, hogy az ideinél több pénzt fordítson munkahelyteremtésre, az önkormányzatok támogatására és infrastrukturális fejlesztésekre - közölte az MSZP elnöke szombaton egy Nógrád megyei rendezvényen.

"Nem áll jól a magyar gazdaság, ennek ellenére szó sincs arról, hogy válságban lenne" - fejtette ki Kovács László a nógrádi szocialisták juniálisán Kisterenyén.

Hangsúlyozta: 2002-ben és 2003-ban összességében 22 százalékkal nonek a reálkeresetek és már 15 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke.

Kovács László több okkal magyarázta a hazai gazdaság állapotát. Szólt arról, hogy az Orbán-kormány 2,9 százalékosra vitte le a Horn-kabinettol örökölt 5 százalékos gazdasági növekedést. Megemlítette, hogy a vártnál lassabban fejlődik a világgazdaság és rámutatott, hogy 300 milliárd forintba került a Medgyessy-kormány első száznapos programja, amely mintegy négymillió ember életkörülményein javított.