Új rezidencia a washingtoni magyar nagykövetnek

MTI
2003.06.29. 18:17
Új nagyköveti rezidenciát vett a magyar kormány Washingtonban - olvasható a The Washington Post vasárnapi számában. A Massachusetts sugárúton álló épületet hárommillió dollárért adta el tulajdonosa, John Edwards észak-carolinai szenátor és felesége, az induló árnál fél millió dollárral kevesebbért. A nagykövetség és a rezidencia különválasztása évek óta napirenden van, a rendszerváltozás óta valamennyi nagykövet kereste a megoldást - közölte Simonyi András nagykövet az MTI-vel.

A rezidencia nem csupán a nagykövet lakása, hanem reprezentációs célokat szolgál, politikai és kulturális rendezvényeknek ad otthont, kifelé az ország arculatát is mutatja. Az új nagyköveti rezidencia Washingtonnak azon a környékén van, ahol a legtöbb nagykövetség található, az épület mértéktartó, diszkrét, de mégis elegáns elhelyezést jelent - mondta a nagykövet.

A hatvanas években épült jelenlegi nagykövetségi épületben felszabaduló helyre beköltözhet a kereskedelmi képviselet, amely jelenleg bérelt ingatlanban működik.