Gerzson
-3 °C
2 °C

Az OM neheztel Mádlra

MTI
2003.07.13. 18:05
Az Oktatási Minisztérium (OM) vezetése sajnálattal veszi tudomásul, hogy a közoktatási törvényről a köztársasági elnök csak az ellenzék véleményét hallgatta meg - közölte a minisztérium az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. A szaktárca a sajtóból értesült arról, hogy Mádl Ferenc pénteken hivatalában fogadta a Fidesz oktatáspolitikusát, Pokorni Zoltánt, és megbeszélést folytattak a közoktatási törvényről - ismerteti közleményében a minisztérium.

"A köztársasági elnök a mai napig nem jelezte, hogy esetleges fenntartásai miatt az Oktatási Minisztérium álláspontjára is kíváncsi lenne" - áll a minisztérium tájékoztatásában. A minisztérium megdöbbenéssel áll az előtt, hogy Pokorni Zoltán "a hírek szerint megpróbálta félrevezetni a köztársasági elnököt". A minisztérium közleményében idézi Pokorni Zoltán nyilvánosságra került véleményét, aki szerint a törvénymódosítás nélkülözi a legcsekélyebb szakmai és társadalmi támogatást.

A szaktárca rámutat: ehhez képest a törvénymódosítást támogatták a legfontosabb szakmai szervezetek: az Országos Köznevelési Tanács, az Országos Közoktatáspolitikai Tanács és az Országos Diákjogi Tanács is. A közoktatási törvény módosítását 2003. június 23-án fogadta el a Parlament.