Pénzt tűnt el Kónya Imre K and H számlájról

MTI
2003.07.15. 00:37
Kónya Imre július 4-én tudomást szerzett arról, hogy a K and H Equitiesnél vezetett számláján, a rendszeresen megküldött elszámolásban szereplő összegekkel ellentétben, befizetéseinél kisebb értéket tartanak nyilván, ezért kárigényt jelentett be, közölte a Boross-kormány volt belügyminisztere hétfőn az MTI-vel.

A volt belügyminiszter annak kapcsán juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy a Magyar Nemzet című napilap hétfői számában saját értesülésre hivatkozva azt állította, Kónya Imre neve szerepel a K and H Equities brókercég úgynevezett VIP-listáján.

Kónya Imre jelzi, hogy 2000 decembere óta pénzügyi megtakarításait a K and H Equitiesnél helyezte el, a befizetéseket a K and H Bank fiókjának pénztárában teljesítette.

"2003. július 4-én tudomást szereztem arról, hogy számlámon - a rendszeresen megküldött elszámolásban szereplő összegekkel ellentétben - befizetéseimnél kisebb értéket tartanak nyilván" - közli a volt belügyminiszter. Hozzáteszi, hogy "kárigénye érvényesítésére megtette a szükséges intézkedéseket". Ennek részleteiről az MTI-nek nem kívánt nyilatkozni.