Kulcsár Attila állítólag hozzájárult kiadatásához

Origo
2003.07.24. 00:10
Kulcsár Attila a bécsi kiadatási fogságban találkozott a Magyar Televízió Szólás Szabadsága című műsorának vezetőjével, Friderikusz Sándorral, írja az origo. A K&H brókercége körüli botrány főszereplője azt állítja, hogy ő telefonált a magyar rendőrségnek Bécsből, és beszélt azzal a nyomozóval, aki már kétszer kihallgatta elutazása előtt. Így saját maga árulta el, hogy Bécsben van és közölte, hogy ott hajlandó válaszolni a kérdéseikre.

Friderikusz kérdésére Kulcsár Attila elmondta, hogy a több mint 10 milliárd forintnak, amelyet a hatóságok keresnek, egymilliárdnál is kisebb része van nála. Viszont tudja, hogy a többi kinél található, de ezt csak a rendőrségnek mondja majd el. Azokra a kérdésekre, amely a távozása előtti találkozóira, így például Tóth András szocialista politikai államtitkárral és Áder János fideszes frakcióvezetővel folytatott beszélgetéseire vonatkozott, a volt bróker nem válaszolt.

Az Igazságügyi Minisztérium egyik munkatársa hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy Kulcsár Attila akár negyven napon belül is hazakerülhet, ha hozzájárul ahhoz, hogy egyszerűsített kiadatási eljárás keretében hozzák haza.

Bárándy Péter igazságügy-miniszter egyébként szerdán aláírta Kulcsár Attila rendes - nem egyszerűsített - eljárásban történő - kiadatási kérelmét. Az Igazságügyi Minisztérium csütörtökön küldi meg a Kulcsár Attila kiadatására vonatkozó kérelmet az osztrák igazságügyi tárcának.

Bánáti János, Kulcsár Attila védőügyvédje "semmilyen körülmények között nem" kívánta szerda este a távirati irodának kommentálni azt az információt, hogy a K&H Equities volt brókere Bécsben hozzájárult kiadatásához.