Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Dupla támogatás a Plage-nak a fővárostól

MTI
2003.08.06. 16:49
Budapest Plage - hárommillió forint a fővárostól Hárommillió forintot szavazott meg a csütörtökön kezdődő Budapest Plage rendezvény egyedi támogatására a Fővárosi Közgyűlés kereskedelmi és turisztikai bizottsága a fővárosi idegenforgalmi alapból szerdán.

A testület - a MIÉP-es Károvits Tamás ellenszavazata mellett - támogatta Schiffer János (MSZP) főpolgármester-helyettes indítványát.

Az eredeti előterjesztésben szereplő 1,5 millió forintos támogatás megemelését a testület elnöke, Rusznák Imre azzal indokolta, hogy a rendezőknek "komoly problémáik" vannak, miként teremtsék elő a főváros lakosságának meghirdetett az ingyenes programok forrásait.

A szocialista politikus véleménye szerint a támogatás odaítélésének jogosságát indokolja az is, hogy a párizsi mintára készülő plázs várhatóan jelentős idegenforgalmi vonzerőt jelent a francia turistáknak is, miután a két rendezvény között élő videokapcsolatot is kiépítenek.

Elmondta, a Budapest Plage több támogatója is visszalépett, vélekedése szerint ennek oka részben az, hogy a sajtóban korábban többször tévesen ismertették, milyen hivatali engedélyeket kapott meg vagy nem a rendezvény. Rusznák Imre tudomása szerint a Budapest Plage program rendezői a fővárosi önkormányzat valamennyi szükséges engedélye birtokában vannak.

Az ülésen több képviselő is felvetette: az idei rendezvény tapasztalatai alapján vizsgálják meg, nem lenne-e célszerű a plázst másik helyszínre telepíteni, például a Margitszigetre vagy a Római partra. A mostani helyszínt, a XIII. kerületi Újpesti rakpartot a főváros jelölte ki.