Vádat emeltek az úttörő szövetség ügyvezető elnöke ellen

Népszabadság
2003.08.19. 08:54
Hűtlen kezelés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Rácz Péter, a Magyar Úttörők Szövetségének (MÚSZ) ügyvezető elnöke és B. Béla ingatlanforgalmi szakértő ellen a csillebérci vadászház eladása kapcsán - értesült a Népszabadság. Információik szerint az ügyészség 81,8 millió forint vagyoni hátrányt ró a terhükre.

Az ügyben Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő feljelentése nyomán tavaly júniusban rendelt el nyomozást a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt. A feljelentés szerint 1999 márciusában jóval áron alul, 15 millió forintért adták el a vadászházat a Bau-bérc Kft.-nek, s ezzel több tízmillió forint vagyoni hátrány érte a MÚSZ-t. (A rendőrség által kirendelt szakértők 95 millió forintra becsülték az épületet.)

A korábbi híradások szerint miután a cég megvásárolta és felújította a vadászházat, az úttörőszövetség azt szolgálati lakásnak vette bérbe Rácz számára. Az ügyben előbb az ügyészség utasítására megszüntették a nyomozást, majd Rogán panaszát alaposnak találva ugyancsak az ügyészség pótnyomozást rendelt el, amely végül vádemeléssel zárult.