Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidesz: Keller kérjen bocsánatot

MTI
2003.09.01. 13:37
Bocsánatkérésre szólította fel Keller László közpénzügyi államtitkárt, "sorozatos rágalmaiért", hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Mátrai Márta fideszes parlamenti képviselő. Az ellenzéki politikus szerint tény, hogy "a feljelentésügyi államtitkár számláját terhelő, politikai megrendelésre indított ügyekről mára egytől egyig kiderült a politikai vádak tarthatatlansága és megalapozatlansága". Hozzátette, a rendőrségi szakaszban több tucat ügyben voltak kénytelenek bűncselekmény hiányában megszüntetni a nyomozást, számos ügyben pedig a legfőbb ügyésznek kellett kimondania, hogy a politikai vádak nem állják ki a törvényesség próbáját.

A politikus Keller László mellett "a kormányzati hazugság-propagandában jeleskedő politikusokat", Gy. Németh Erzsébet és Juhász Gábor MSZP-s frakcióvezető-helyetteseket, valamint Gál J. Zoltán kormányszóvivőt is arra szólította fel, hogy kérjenek bocsánatot az adófizetőktől, akiknek eddig "több milliárd forintba kerültek a kelleri rágalmak alapján indított vizsgálatok". Mátrai Márta szerint az is tény, hogy a rendszerváltás óta a Medgyessy-kormány az első kabinet, amely politikai megrendelésre működteti a rendőrséget, és folyamatos támadás, össztűz alatt tartja a jogállam független intézményeinek vezetőit.