Papcsák kiadását javasolják a parlamentnek

MTI
2003.09.02. 15:46
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága azt fogja javasolni a parlamentnek, hogy függessze fel Papcsák Ferenc fideszes képviselő mentelmi jogát egy közvádas ügy miatt - közölte a testület keddi zárt ülését követően újságírókkal Géczi József Alajos Budapesten. Papcsák Ferenc ügyében, magánokirat-hamisítás vétsége miatt, a legfőbb ügyész fordult az Országgyűlés elnökéhez - tette hozzá a bizottság szocialista elnöke.

A fideszes képviselő ügyvédi irodája a hírközlési törvény előkészítésében, a végrehajtási rendeletek megalkotásában vett részt, ezzel kapcsolatban érkezett Polt Péter levele. "Az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) felé benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben, a rendeletek előkészítésében részt vett szakértők tevékenysége helyett, Sík Zoltán rendelkezésének megfelelően, valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek, illetve a valóságnak meg nem felelő óramennyiséget jelölt meg" - áll a legfőbb ügyész levelében.

Papcsák Ferenc meghallgatását követően újságíróknak elmondta: a plenáris ülésen azt fogja kérni a parlamenttől, hogy függesszék fel mentelmi jogát, mert csak így tudja tisztázni magát. A képviselő egy tavaly novemberi sajtótájékoztatón azt mondta: a hírközlési törvény előkészítésében és a végrehajtási utasítások megfogalmazásában közel 60 embert foglalkoztatott. A munkára az informatikai kormánybiztossággal 250 millió forintos keretszerződést kötött.