Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Papcsák kiadását javasolják a parlamentnek

MTI
2003.09.02. 15:46
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága azt fogja javasolni a parlamentnek, hogy függessze fel Papcsák Ferenc fideszes képviselő mentelmi jogát egy közvádas ügy miatt - közölte a testület keddi zárt ülését követően újságírókkal Géczi József Alajos Budapesten. Papcsák Ferenc ügyében, magánokirat-hamisítás vétsége miatt, a legfőbb ügyész fordult az Országgyűlés elnökéhez - tette hozzá a bizottság szocialista elnöke.

A fideszes képviselő ügyvédi irodája a hírközlési törvény előkészítésében, a végrehajtási rendeletek megalkotásában vett részt, ezzel kapcsolatban érkezett Polt Péter levele. "Az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) felé benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben, a rendeletek előkészítésében részt vett szakértők tevékenysége helyett, Sík Zoltán rendelkezésének megfelelően, valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek, illetve a valóságnak meg nem felelő óramennyiséget jelölt meg" - áll a legfőbb ügyész levelében.

Papcsák Ferenc meghallgatását követően újságíróknak elmondta: a plenáris ülésen azt fogja kérni a parlamenttől, hogy függesszék fel mentelmi jogát, mert csak így tudja tisztázni magát. A képviselő egy tavaly novemberi sajtótájékoztatón azt mondta: a hírközlési törvény előkészítésében és a végrehajtási utasítások megfogalmazásában közel 60 embert foglalkoztatott. A munkára az informatikai kormánybiztossággal 250 millió forintos keretszerződést kötött.