Natália
1 °C
7 °C

Az Új Generáció nem akarja megvonni a diákok kedvezményeit

MTI
2003.09.03. 00:02
Az SZDSZ Új Generáció nagyon rossz ötletnek tartja a diákok utazási kedvezményeinek esetleges megnyirbálását, amely ellen a szervezet egyúttal a leghatározottabban tiltakozik - közölte Gusztos Péter az MTI-vel kedden.

A szabad demokraták ifjúsági tagozatának alelnöke a parlament oktatási bizottságának SZDSZ-es tagja szerint a jelenlegi megélhetési és lakhatási viszonyok között mindenképpen indokolt, hogy a tanulók jelentős utazási kedvezményben részesüljenek.

Megjegyezte: álláspontjuk szerint a kormány több területen alkalmazhatná a rászorultság elvét, hiszen vannak olyan alanyi jogú juttatások, amelyekre a tehetősebbek, a jómódúak nem szorulnak rá.

"Ha a diákok utazási kedvezményeit nyirbálnák meg, akkor éppen a legnehezebb sorsú tanulók helyzetén rontanának" - fogalmazott, megjegyezve, az intézkedés a jómódúakat nem biztos, hogy érintené, hiszen többségük megteheti, hogy autóval közlekedjen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?