Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MSZP a PSZÁF felelősségéről

MTI
2003.09.03. 14:20
Arató Gergely szerint a Fidesz védelmébe vette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét; az MSZP-s képviselő erről szerdán nyilatkozott az MTI-nek. "Áder János a kormány takargatnivalójáról beszél. Úgy tűnik, az ügyben inkább a Fidesz takargat valakit vagy valamit" - mondta a szocialista politikus.

Emlékezetett arra, hogy a PSZÁF rendszerét a Fidesz-kormány idején alakították ki, vezetőjét is akkor nevezték ki. Mint mondta, a törvény szerint a felügyelet célja a pénzügyi szervezetek ügyfelei érdekeinek védelme, a piaci viszonyok átláthatóságának, a piacokkal szembeni bizalom fenntartása érdekében, a pénzügyi szervezetek és tulajdonosaik joggyakorlásának elősegítése és folyamatos felügyelete. Arató Gergely feltette a kérdést: vajon Kulcsár Attila ügyében a felügyelet jól látta-e el a feladatát.