Árpád
-2 °C
4 °C

Nem kellett elhalasztani Medgyessy romániai útját

MTI
2003.09.04. 15:04
Medgyessy Péter miniszterelnök szeptember 23-án látogat Bukarestbe, erről állapodott meg román partnerével, Adrian Nastaséval - mondta Gál J. Zoltán kormányszóvivő csütörtökön az MTI érdeklődésére. "A magyar delegáció azzal a céllal utazik Bukarestbe, hogy a miniszterelnök aláírja román partnerével a módosított kedvezménytörvény romániai alkalmazását lehetővé tevő új kétoldalú megállapodást" - erősítette meg a kormányszóvivő. A megállapodást júliusban a két külügyminiszter, Kovács László és Mircea Geoana elnökletével ülésező kormányközi vegyes bizottság dolgozta ki Bukarestben.

Mivel Medgyessy Péter bukaresti látogatásának eddig nem volt fix időpontja, ezért nincs szó arról, hogy azt két héttel el kellett volna halasztani egy eredeti dátumhoz képest - mondta a kormányszóvivő a Népszabadságban megjelent információ kapcsán. Hozzátette: a látogatás előkészítése hosszabb ideje folyamatban van diplomáciai úton. A szeptember 23-án Bukarestbe utazó magyar delegációnak a tervek szerint tagja lesz Kovács László külügyminiszter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?