A parlament felfüggesztette Papcsák Ferenc mentelmi jogát

MTI
2003.09.08. 21:15
Felfüggesztette Papcsák Ferenc fideszes képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn. Géczi József Alajos (MSZP), a mentelmi bizottság elnöke elmondta: Papcsák Ferenc ügyében magánokirat-hamisítás vétsége miatt a legfőbb ügyész fordult az Országgyűlés elnökéhez. Emlékeztetett: az eddigi gyakorlat szerint közvádas ügyekben mindig a mentelmi jog felfüggesztését javasolta a bizottság. Papcsák Ferenc - aki maga is kérte mentelmi joga felfüggesztését - ügyvédi irodája a hírközlési törvény előkészítésében vett részt, a műszaki tárgyú végrehajtási rendeletek megalkotására 2001 augusztusában kötött 250 millió forintos keretszerződést.

"Az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) felé benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben, a rendeletek előkészítésében részt vett szakértők tevékenysége helyett, Sík Zoltán rendelkezésének megfelelően, valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek, illetve a valóságnak meg nem felelő óramennyiséget jelölt meg" - áll a legfőbb ügyész levelében. Polt Péter kitér arra is, hogy a munkát elvégezték, "így a megbízási díj kifizetésével az IKB kárt, illetve vagyoni hátrányt nem szenvedett".

Az Országgyűlés nem függesztette fel Lázár János (Fidesz), Manninger Jenő (Fidesz) és Papp József (MSZP) mentelmi jogát.