Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A parlament felfüggesztette Papcsák Ferenc mentelmi jogát

MTI
2003.09.08. 21:15
Felfüggesztette Papcsák Ferenc fideszes képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn. Géczi József Alajos (MSZP), a mentelmi bizottság elnöke elmondta: Papcsák Ferenc ügyében magánokirat-hamisítás vétsége miatt a legfőbb ügyész fordult az Országgyűlés elnökéhez. Emlékeztetett: az eddigi gyakorlat szerint közvádas ügyekben mindig a mentelmi jog felfüggesztését javasolta a bizottság. Papcsák Ferenc - aki maga is kérte mentelmi joga felfüggesztését - ügyvédi irodája a hírközlési törvény előkészítésében vett részt, a műszaki tárgyú végrehajtási rendeletek megalkotására 2001 augusztusában kötött 250 millió forintos keretszerződést.

"Az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) felé benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben, a rendeletek előkészítésében részt vett szakértők tevékenysége helyett, Sík Zoltán rendelkezésének megfelelően, valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek, illetve a valóságnak meg nem felelő óramennyiséget jelölt meg" - áll a legfőbb ügyész levelében. Polt Péter kitér arra is, hogy a munkát elvégezték, "így a megbízási díj kifizetésével az IKB kárt, illetve vagyoni hátrányt nem szenvedett".

Az Országgyűlés nem függesztette fel Lázár János (Fidesz), Manninger Jenő (Fidesz) és Papp József (MSZP) mentelmi jogát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!