Olivér
4 °C
8 °C

Parlamenti vizsgálóbizottságok alakultak

MTI
2003.09.08. 21:40
Ellenzéki kezdeményezésre bizottságot hozott létre a paksi atomerőműben történt súlyos üzemzavar körülményeinek és annak elhárítására tett intézkedések, valamint az óvoda- és iskolabezárások okainak, az azokat semlegesítő intézkedések vizsgálatára az Országgyűlés hétfőn. A paksi atomerőműben történt üzemzavarral összefüggő vizsgálóbizottság létrehozását a Fidesz kezdeményezte, a parlament szinte egyhangúlag támogatta a javaslatot. A bizottság elnökévé Koltai Tamás fideszes képviselőt, alelnökévé Orosz Sándort (MSZP) választották. A testület vizsgálja a paksi atomerőműben április 10-én történt súlyos üzemzavar okait, az elhárításra tett és teendő intézkedéseket, az üzemzavar során végzett tájékoztatást, valamint az országos energiaszolgáltatásban kialakult helyzet kezelésére hozott intézkedéseket.

Az óvoda- és iskolabezárások okainak, továbbá a kiváltó okokat semlegesítő intézkedéseket vizsgáló bizottság létrehozását az MDF kezdeményezte, a testület megalakítása ugyancsak szinte egyhangú támogatást kapott. A bizottság minden, 1993. január elseje óta bekövetkezett iskola- és óvodabezárást vizsgálhat. A testületbe az MSZP és a Fidesz három-három, az SZDSZ és az MDF egy-egy képviselőt delegál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?