Fidesz: ne legyen számítógépes szavazás az EP-választáson

MTI
2003.09.09. 19:10
Még nem jött el a számítógépes szavazás ideje a külképviseleteken történő voksolás esetén - mondta Salamon László (Fidesz) az Európai Parlament (EP) tagjainak választásáról és jogállásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában, kedden a parlamentben. "A Fidesz nem tartja elképzelhetőnek, hogy ne választási bizottságok bonyolítsák le a szavazást" - ismertette az ellenzéki párt másik kifogását az előterjesztéssel kapcsolatban a képviselő.

Salamon László szerint jelezni kell: a javaslat csak a képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szólhat. Beszélt arról is, hogy úgy látja, a törvényjavaslatban nem egyértelmű az uniós polgárok magyarországi lakhelyének kérdése sem. Mint elhangzott, a Fidesz a pénteki határidőig benyújtja a fentiekre vonatkozó módosító javaslatait.

Pál Tibor belügyi államtitkár az elhangzottakra reagálva közölte: a kormány folyamatosan egyeztet a pártokkal a kétharmados többséget igénylő előterjesztésről, pénteken újabb forduló lesz a vitás kérdések rendezésére. Véleménye szerint a hagyományos szavazást a külképviseleteken túlhaladta az idő. Az elnöklő Dávid Ibolya az általános vitát lezárta.