Judit
2 °C
7 °C

Ingyenes vízum a szerb-montenegrói állampolgároknak

MTI
2003.09.09. 21:51
Magyarország és Szerbia-Montenegró kedden Budapesten előzetesen megállapodott abban, hogy Magyarország valamennyi szerb-montenegrói állampolgár számára ingyenes vízumot biztosít - tájékoztatta Kovács László külügyminiszter kedden az MTI-t.

"Az uniós csatlakozás miatt Magyarország november 1-jétől vízumkényszert kell bevezessen az ukrán és a szerb-montenegrói állampolgárok számára; tekintettel arra, hogy a vízum bevezetése nehézségeket okozhat Magyarország és a két szomszédos ország viszonyában, s megnehezítheti az ott élő magyarok kapcsolattartását Magyarországgal, a kormány már hosszabb ideje keresi a leginkább kedvezményes megoldást" - hangsúlyozta a magyar diplomácia vezetője.

Kovács László elmondta: "Ennek fejében Szerbia-Montenegró viszont lehetővé teszi, hogy a magyar állampolgárok a jövőben is vízum és minden korlátozás nélkül utazhassanak Szerbia és Montenegró területéreĄ- tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?