Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Hatvanmilliós hiány a Fővárosi Pedagógiai Intézetnél

MTI
2003.09.10. 18:31
A Fővárosi Pedagógiai Intézetnél (FPI) feltárt gazdálkodási, vezetési hiányosságok miatt felkérte a személyi felelősség megállapítására az arra hatáskörrel rendelkező oktatási bizottságot a közgyűlés pénzügyekkel foglalkozó testülete szerdán.

Hock Zoltán (MDF), a pénzügyi bizottság alelnöke fontosnak tartotta annak eldöntését, hogy munkaügyi vagy büntetőjogi felelősségre vonásra van-e szükség. Megjegyezte, hogy egy intézmény működéséért, beleértve a gazdálkodást is egy személyben az igazgató a felelős.

A bizottság szerdán egyhangúlag fogadta el a főpolgármesteri hivatal revizorainak és az augusztusban kirendelt önkormányzati biztosnak a jelentését a Fővárosi Pedagógiai Intézet gazdálkodásáról.

A szakértők egyebek között megállapították, hogy a mára mintegy 60 millió forintra duzzadt hiányt a helytelen gazdálkodási szemlélet, a jogszabályok figyelmen kívül hagyása, az évekre visszavezethető hiányosságok idézték elő. Az intézmény költségvetése évek óta alultervezett, a személyi juttatások jó részének jogcíme megkérdőjelezhető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!